dinsdag 22 mei 2012

Liefs Vermeer: keramiek tentoonstelling vanaf 2 september

Liefs Vermeer
Van 1 t/m 30 september 2012 vindt in het Vermeer Centrum Delft en in Op Hodenpijl te Schipluiden de internationale keramiek expositie ‘Liefs, Vermeer’ plaats.

Voor deze tentoonstelling heeft Tineke van Gils 17 kunstenaars uit Nederland, Duitsland en China gevraagd zich te laten inspireren door de Delftse schilder Johannes Vermeer.

De liefdesboodschappen van Vermeer vormen in ‘Liefs, Vermeer’ de rode draad. Alle kunstenaars geven daar hun eigen Vermeerinterpretatie aan. Het concept en de organisatie van deze dubbeltentoonstelling is in handen van Tineke van Gils.

Onder de deelnemers zijn ook alle kunstenaars van het Delftse project ‘400 Jaar Exchange Delft-Jingdezhen’. Dit houdt in dat er ook vanuit China werken voor deze tentoonstelling naar Nederland komen.

De beide tentoonstellingen zijn vrij toegankelijk. Voor bezoek aan het Vermeer Centrum Delft zelf moet wel de gebruikelijke entree betaald worden.

Opening in september
De opening van de tentoonstelling "Liefs, Vermeer" zal op 2 september 2012 plaatsvinden tussen 12.00 -14.00 uur in het Vermeer Centrum Delft. Rond 15.00 uur wordt de opening vervolgd in Op Hodenpijl.

Meer informatie:
www.liefsvermeer.nl

www.vermeerdelft.nl

www.ophodenpijl.nl

De deelnemende kunstenaars zijn: Jeroen Bechtold, Janneke Bruines, Tineke van Gils, Peter Hiemstra, Pauline Hoeboer, Netty Janssens, Jeannet Klement, Jackson Li, Li Libo, Wan Li Ya, Inge van de Louw, Sarah Michael, Pepijn van den Nieuwendijk, Adriaan Rees, Karin van de Walle, Marjan de Voogd, Pauline Wiertz.

Bron foto: www.liefsvermeer.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

TopOfBlogs