donderdag 3 oktober 2013

Kunstexpositie Vermeer op 10 oktober bij Pathe Bioscopen te zien

Vermeer on screen bij Pathe Bioscopen
Pathé bioscopen brengt met "Exhibition" internationale kunstexposities naar het witte doek. Op Donderdag 10 oktober, 20.00 uur is vanuit Londen eenmalig de tentoonstelling Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure te zien, creatief gefilmd voor het bioscoopscherm.

Dit bijzondere filmevenement is alleen In Amsterdam, Den Haag, Groningen en Delft, de geboortestad van Vermeer te zien. Tickets (12,50 euro) zijn te koop via www.pathe.nl/exhibition en aan de kassa van de bioscopen.

Meer informatie filmevenement Vermeer

Voor deze bijzondere expositie belicht de National Gallery in Londen de relatie tussen Vermeers schilderijen en muziek, een populair thema in de Nederlandse schilderkunst. De film vertelt bovendien het complete verhaal van Vermeers leven, waarbij veel beroemde werken van de raadselachtige en boeiende kunstenaar in detail worden besproken.

Kunsthistoricus Tim Marlow presenteert de gefilmde expositie, geeft een exclusief kijkje achter de schermen en praat met experts zoals Taco Dibbits van het Amsterdamse Rijksmuseum, Quentin Buvelot van het Haagse Mauritshuis en Tracy Chevalier, de auteur van de verfilmde bestseller The Girl with a Pearl Earring.

Exhibition: evenementenserie internationale kunstexposities

Exhibition is een nieuwe evenementenserie waarin grote internationale kunstexposities, creatief gefilmd voor het bioscoopscherm, wereldwijd naar het witte doek worden gebracht. Na Manet: Portraying Life (11 april) en Munch 150 (27 juni) is donderdag 10 oktober de beurt aan Vermeer and Music: The Art of Love and Leisure.

Bron: persbericht Pathé bioscopen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

TopOfBlogs