zondag 15 januari 2017

Geboortehuis Vermeer in Delft wordt Bed & Breakfast

Op nu.nl stond deze week een leuk artikel over het voormalige geboortehuis van Vermeer. De herberg aan de Voldersgracht waar Vermeer tot zijn 10je jaar opgroeide wordt een Bed & Breakfast.

Op dit moment zit er nog een tandartsenpraktijk in het pand. Een projectontwikkelaar bouwt het de komende maanden om. De inrichting wordt uiteraard in historische 17e-eeuwse stijl. De prijzen voor een overnachting zullen vermoedelijk tussen 150 en 200 euro per nacht liggen. Opening wordt verwacht rond zomer 2017.

Leuk is dat er een 17e-eeuwse menukaart komt met streekproducten uit die tijd zoals brood, kaas en fruit. Als hoofdgerechten worden dan bijvoorbeeld stoof- en stamppot geserveerd.

Ook op omroepwest.nl wordt geschreven over dit nieuwe projekt.

Als ze een beetje creatief zijn zit daar een entreekaartje voor het Vermeer Centrum Delft (ook aan de Voldersgracht) en evt toegang nieuwe en oudekerk ook bij.

Meer over Bed & Breakfast geboortehuis Vermeer

Omroep West over geboortehuis Vermeer

PS wij missen een kritische noot over het pand zelf. Het pand dat er nu staat is niet het oorspronkelijke pand van de herberg. De locatie klopt waarschijnlijk wel. Vanaf 1641 woonde Vermeer met zijn ouders en oudere zus Geertrui in de herberg Mechelen aan de Markt in Delft.

Bron: www.nu.nl; www.omroepwest.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

TopOfBlogs