woensdag 26 oktober 2011

Vermeer Centrum Delft open tijdens Museumnacht in Delft

Museumnacht DelftDit jaar doet ook het Vermeer Centrum Delft mee aan de Museumnacht op vrijdag 28 oktober 2011. Bezoekers zijn welkom tussen 20.00 en 01.00 uur.

Voor de toegang is een passe-partout nodig dat geldig is voor alle deelnemende musea en galeries. Een passe-partout voor de Museumnacht Delft kost € 8,- en is verkrijgbaar bij TIP, Legermuseum, Museum Het Prinsenhof, DOK, Science Centre, Galerie de Kunstkop en Velvet. Een passe-partout geeft gratis toegang tot alle deelnemende instellingen.

In het Vermeer Centrum Delft kunt u alles te weten komen over de Delftse schilder Johannes Vermeer (1632 – 1675). In het centrum is informatie te vinden over zijn leven, zijn schildertechnieken en kleurgebruik, de verborgen (liefdes) boodschappen in zijn werk, en zijn leermeesters. Ook zijn alle 37 schilderijen van Vermeer in hoogwaardige digitale kopieën te bekijken.

Tentoonstelling Delfts Tegenlicht
Deze avond kan de bezoeker ook kennis maken met Jan Ernst Douma en zijn werk dat nu in het Vermeercentrum te zien is onder de titel ‘Delfts Tegenlicht’. Als geboren en getogen Delftenaar is Jan Ernst Douma verslaafd aan zijn geboortestad. Deze prachtige stad heeft hem regelmatig schilderkunstig geïnspireerd.

De tentoonstelling ‘Delfts Tegenlicht’ laat zien dat het credo van Douma ‘Ik schilder schaduw, het licht krijg ik er gratis bij’ nog opvallender is uitgewerkt in de 9 aanwezige aquarellen. De getoonde werken van Douma zijn ook te koop. Meer informatie is op www.janernstdouma.nl te vinden of bij onze vrijwilligers achter de toonbank.

Tijdens de Museumnacht zullen op iedere verdieping gidsen aanwezig zijn, die u meer informatie zullen geven over het werk en leven van Vermeer. Tevens is er gelegenheid in Café Mechelen iets te eten en te drinken, en kunt u een bezoek brengen aan de winkel. Het Vermeer Centrum Delft is al met al deze nacht uw bezoek meer dan waard!

Meer informatie Vermeer Centrum Delft

2 opmerkingen:

  1. goedemiddag ik wou graag weten waar ik de film brush with fate (the girl in hyacint bleu) kan kopen ben er al poosje naar op zoek ik heb in deze film een rolletje als duitse soldaat maar heb de film zelf nooit gezien.

    mvg. adrie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik ben op zoek naar deze dvd! Is er iemand die weet waar deze te koop is?

    BeantwoordenVerwijderen

TopOfBlogs